REHABILITACIÓ DE FAÇANES. EL QUE HA DE SABER.

/, fAÇANES, Noticies/REHABILITACIÓ DE FAÇANES. EL QUE HA DE SABER.

REHABILITACIÓ DE FAÇANES: ELS EDIFICIS, SOVINT ES VEUEN AFECTATS PER MOVIMENTS ESTRUCTURALS.

Tard o d’hora, es tradueix en l’aparició d’esquerdes a les parets exteriors. Això provoca la degradació de lʻaïllament i la filtració dʻaigua alʻinterior de lʻimmoble. L‟execució d‟un treball d‟una rehabilitació de façanes és imprescindible per solucionar el problema.

Una rehabilitació de façanes és la remodelació dun edifici o habitatge, mantenint laparença inicial exterior i millorant el confort de linterior. A diferència de la rehabilitació de sòls, aquesta activitat respecta el caràcter arquitectònic dels immobles, per tant, conserva totalment o parcialment una part exterior de lobra.

És a dir, és un projecte complet que permet actualitzar i complir els estàndards actuals d‟un habitatge o un edifici antic. Segons les necessitats, la rehabilitació podrà ser clàssica i respectar el disseny inicial de l’immoble. És una tasca que ha de ser planificada i executada professionals especialitzats comptant amb l’assessorament sobre els materials a emprar de distribuïdors que compten amb les millors marques a les seves carteres com plb.cat.

REHABILITACIÓ DE FAÇANES: CONCEPTE.

La rehabilitació de façanes fa referència a l’activitat dedicada a la reparació i repavimentació dels danys causats per les inclemències del temps o moviments del subsòl. És a dir, l’exposició constant a elements contaminants, al fum dels vehicles i als canvis del clima. Tots aquests factors provoquen danys a les façanes dels edificis o dels habitatges, afectant l’estètica, l’habitabilitat i la seguretat.

LA IMPORTÀNCIA DE LA REHABILITACIÓ DE FAÇANES.

La façana ha de protegir l’immoble i sempre està exposada a la intempèrie. És important vigilar-ne l’estat ja que no només afecta l’aspecte i les parets, també genera altres problemes:

 • Pèrdua d’estanquitat i calefacció.
 • Aparició dhumitat.
 • Condensació.
 • Enfonsament (especialment a regions i ciutats humides).

Així, les façanes, lluny de ser importants per a l’estètica, tenen funcions molt importants per a un edifici com l’aïllament tèrmic i la protecció de l’interior contra agents externs nocius. Per això, és fonamental mantenir-les en bon estat per garantir la seguretat i el confort de les persones que facin vida a l’immoble.

DIFERÈNCIA ENTRE REHABILITACIÓ I RESTAURACIÓ DE FAÇANES.

Ambdós termes solen ser utilitzats com a sinònims, però no corresponen a un mateix tipus d’intervenció i es requereixen autoritzacions diferents per a l’exercici de cada activitat.

 • REHABILITACIÓ DE FAÇANES. És el treball que es realitza a la façana i coberta d’un edifici per reparar o reemplaçar qualsevol element estructural danyat o inutilitzable. Aquesta activitat també engloba fer feines de pintura i correcció de guix.
 • RESTAURACIÓ DE FAÇANES. Es duu a terme per recrear la façana original amb la màxima precisió possible, sigui pel seu valor històric o per tractar-se d’un monument.

Per tant, quan es fa la reparació d’una façana, tant l’aparença com els materials no pateixen alteracions profundes. En canvi quan es restaura les transformacions són més radicals.

MANTENIMENT I REHABILITACIÓ D’EDIFICIS ANTICS

Els edificis històrics necessiten rehabilitar les façanes anualment. En aquests casos, la primera cosa que cal fer és estudiar en profunditat l’estat de la façana. Per això, cal tenir en compte els factors de l’edifici, com l’estructura, l’estat dels materials i el sistema elèctric, per exemple. La majoria dels problemes que enfronten els edificis històrics resideixen en el desgast que pateixen els materials amb el pas del temps, ia l’exposició dels diferents elements alhora i condicions meteorològiques.

COM REHABILITAR UNA FAÇANA

La rehabilitació de façanes és fer front als problemes d’estabilitat provocats per l’aparició d’esquerdes. Les operacions que usualment es realitzen en aquest tipus dactivitat:

 • Represa del treball de determinades parts del mur.
 • Reparació de l’arriostrament.
 • Eliminació d’humitat a la base de la paret.
 • Represa de fissures.
 • Aplicació de pintura.

La neteja de la façana també és una part important del procés. Hi ha diferents mètodes d’higienització, i els més habituals són l’ús d’aigua polvoritzada o pressuritzada, calenta o freda. Però, si l’aigua no és suficient per treure la brutícia, hi ha altres mètodes que implica l’aplicació de químics com àcids o àlcalis. Fins i tot, aquests productes no representen la millor opció perquè la superfície ja està malmesa i podrien acabar agreujant la situació.

CONTACTE I MÉS INFORMACIÓ.

www.plb.cat

info@plb.cat

2023-09-18T20:53:38+02:00 Dijous, 3 d'agost de 2023|AÏLLAMENT, fAÇANES, Noticies|