ELS SOSTRES DESMUNTABLES EN LA CONSTRUCCIÓ.

/, Noticies/ELS SOSTRES DESMUNTABLES EN LA CONSTRUCCIÓ.

SOSTRES DESMUNTABLES: FUNCIONALITAT, TIPUS I CONSIDERACIONS CLAU.

EXPLORANT ELS SOSTRES DESMUNTABLES I LA SEVA VERSATILITAT EN DIFERENTS ESPAIS.

Què és un sostre desmuntable?

Un sostre fals és una estructura de perfils metàl·lics que s’instal·la a la part superior d’un habitatge o oficina. El seu objectiu principal és amagar instal·lacions i cablejat, però també exerceix una doble funció acústica i decorativa. També se’n diu sostre tècnic, sostre desmuntable o sostre registrable.

Entre els tipus de fals sostre o sostre registrable més habituals trobem els següents:

 • Fals sostre de safates metàl·liques.
 • Fals sostre de lamel·les metàl·liques.
 • Fals sostre de reixeta metàl·lica.
 • Fals sostre de placa de fibra mineral.
 • Fals sostre de placa de vinil.
 • Fals sostre de ferritja de fusta.

FUNCIONALITAT I UTILITAT DELS SOSTRES DESMUNTABLES:
Aprofitament Eficient de l’Espai.

Els sostres desmuntables, també coneguts com a sostres registrables o sostres tècnics, ofereixen una funcionalitat clara en diversos entorns. S’instal·len com a sostres falsos, creant un espai entre el sostre real i el fals sostre per allotjar canalitzacions elèctriques, de fontaneria, telecomunicacions i sistemes d’aire condicionat. Aquests espais són accessibles des de múltiples punts per facilitar reparacions i manteniment. A més, els sostres desmuntables són útils per aïllar la temperatura, el soroll i el foc.

TIPUS DE SOSTRES DESMUNTABLES I LES SEVES CARACTERÍSTIQUES:
Adaptant-se a diferents necessitats.

Els sostres desmuntables vénen en diferents tipus, cadascun amb característiques específiques que s’adapten a diverses situacions:

 • Sostres de Lona: Econòmics i versàtils. Resistents a l’aigua i sol. Personalitzables en colors i dissenys.
 • Sostres de vidre: Ofereixen abundant llum natural. Adequats per a interiors i exteriors, encara que més costosos.
 • Sostres de Policarbonat: Lleugers i resistents. Proporcionen transparència i resistència a impactes.
 • Sostres Mòbils: Ideals per a espais interiors. S’obren i es tanquen segons la necessitat, permetent ventilació.
 • Sostres Plegables: Ocupen poc espai quan no es fan servir. Perfectes per a entorns reduïts.
 • Sostres Retràctils: Similar als mòbils, però s’enrotllen per obrir-se o tancar-se.

Els sostres desmuntables són molt variats quant a les seves propietats i acabats, així que et deixem 5 opcions totes molt vàlides, cadascuna amb unes característiques especials que el fan adequat per a diferents situacions:

 • SOSTRE DESMUNTABLE D’ESCAIOLA
  Una solució eficaç i de fàcil instal·lació. Es pot trobar amb diversos sistemes que poden ser amb perfileria vista, semioculta i oculta. normalment de 60 x 60 cm. El seu avantatge principal són els més econòmics i molt resistents a la seva manipulació.
 • SOSTRE DESMUNTABLE DE LLANA DE ROCA
  Es tracta dels sostres amb millors propietats acústiques. Molt lleugers. Amb gran diversitat de colors. Poden ser vistos, escalonats i ocults; Inconvenients: molt delicats en la manipulació i més cars que altres acústics com els de fibra mineral.
 • SOSTRE DESMUNTABLE DE FIBRA MINERAL
  Les plaques de fibra mineral per a sostres desmuntables tenen una extraordinària capacitat de protecció contra el foc, destaquen també pels seus excel·lents valors d’atenuació acústica lateral. A més, el seu efecte de filtre garanteix unes plaques netes a llarg termini i, amb això, un aspecte homogeni general del sostre de manera duradora.
 • SOSTRE DESMUNTABLE METÀLIC
  Els sostres desmuntables metàl·lics ens ofereixen grans possibilitats decoratives. Molt duradors i amb possibilitat de diversos colors. Si són perforats serveixen per a acústica incorporant fibres minerals absorbents. Molt recomanables en obra nova i rehabilitació de qualsevol tipus d’edifici públic: hospitals, centres escolars, hotels, poliesportius, comerços, oficines… Presenten bon aïllament tèrmic, es netegen amb facilitat, són ingnífugs i hidròfugs. Lúnic inconvenient és que tenen un preu superior a altres.
 • SOSTRE DESMUNTABLE DE FERREGA DE FUSTA
  Els sostres desmuntables de ferritja de manera són un aïllant termoacústic natural. Són fàcils de manipular i instal·lar, a més els panells de ferritja de fusta resulten estèticament molt decoratius. Estan disponibles en tonalitats neutres i naturals, amb diversos colors. Durabilitat, resistència a la humitat i resistència al

Els sostres desmuntables són una excel·lent opció per a aquells que busquen flexibilitat i versatilitat als seus espais. Aquests sostres són fàcils d’instal·lar i desmuntar, cosa que significa que podeu canviar el disseny o la configuració del vostre espai en qualsevol moment. Els sostres desmuntables també són ideals per a aquells que tenen un pressupost limitat, ja que són més econòmics que els sostres tradicionals.

Entre els principals avantatges dels sostres desmuntables hi ha la capacitat d’adaptar-se a qualsevol tipus despai, ja sigui en interiors o exteriors. Aquests sostres són ideals per a negocis, ja que permet adaptar lespai a les necessitats de la temporada oa les necessitats desdeveniments especials. Per exemple, es pot fer servir en un restaurant per ampliar l’espai a l’estiu o en una botiga per crear un espai acollidor a l’hivern.

A més, els sostres desmuntables ofereixen una gran varietat d’opcions de personalització, des de mida i forma fins a acabats i accessoris. Poden ser de diferents materials com lona, vidre, policarbonat, etc. Això permet als clients triar el millor disseny per al vostre espai i necessitats.

Quin és el millor sostre desmuntable?

En general, el millor sostre desmuntable dependrà de les necessitats i les preferències de cada persona. Tot i això, alguns dels factors que es consideren per determinar la qualitat d’un bon sostre inclouen:

 • Materials d’alta qualitat: Un bon sostre desmuntable ha d’estar fet amb materials resistents i duradors per garantir una vida útil més gran.
 • Bon disseny: Heu de tenir un disseny estètic i funcional que s’adapti a la decoració i necessitats de l’espai.
 • Fàcil d’instal·lar i desmuntar: Ha de ser fàcil d’instal·lar i desmuntar, cosa que permet més flexibilitat en l’ús de l’espai.
 • Bona garantia i servei al client: Un sostre de bona qualitat ha d’incloure una garantia i servei al client sòlids per garantir-ne la satisfacció.
 • Bona resistència al clima: Un bon sostre desmuntable ha de ser resistent al clima, per protegir del sol, la pluja, el vent, entre d’altres.
 • Tenint en compte aquests factors, algunes marques i fabricants reconeguts al mercat de sostres desmuntables són Fermob, VELUX, Sunspace, etc.

Quant de pes pot aguantar un sostre desmuntable?

El pes que pot soportar un sostre desmuntable dependrà del material del que estigui fet i de l’estructura de suport. Per exemple, un sostre de lona pot suportar menys pes que un sostre de vidre o policarbonat degut a la diferència de pes dels materials.

Els sostres desmuntables estan dissenyats per suportar càrregues moderades com la neu, la terra, entre d’altres. Tot i això, és important consultar les especificacions del fabricant per conèixer les capacitats de càrrega específiques d’un sostre desmuntable.

Els fabricants especifiquen les capacitats de càrrega en les especificacions tècniques, però també és important tenir en compte que la capacitat de càrrega no només depèn del sostre desmuntable, sinó també de l’estructura de suport on s’instal·li i les condicions climàtiques extremes.

També és important tenir en compte que la capacitat de càrrega pot variar depenent de les condicions climàtiques. És important consultar amb el fabricant, per assegurar-se que es compleixen les normes i les regulacions locals.

CONSIDERACIONS EN TRIAR UN SOSTRE DESMUNTABLE:
Selecció Sabia per a un Espai Òptim.

A l’hora d’escollir un sostre desmuntable, és vital considerar diversos factors:

 • Disseny: El disseny de lespai influeix en lelecció del sostre. Espais comercials poden optar per sostres més elaborats, mentres que en entorns residencials es poden preferir opcions més simples.
 • Acústica: Per millorar l’acústica, es poden triar sostres fonoabsorbents com els de llana de roca.
 • Materials: Lelecció de materials dependrà de la durabilitat i el propòsit del sostre. Escaiola, fusta, metalls, fibra mineral i altres estan disponibles.
 • Clima: La resistència al clima és important, especialment en sostres exteriors que han de suportar sol, pluja i vent.
 • Instal·lació i Manteniment: Ha de ser fàcil d’instal·lar i permetre l’accés al manteniment.

Quines característiques diferents poden tenir els sostres desmuntables?

Hi ha diversos tipus de sostres desmuntables, cadascun amb les seves pròpies característiques i usos:

 • Sostres de lona: Els sostres de lona són una opció econòmica i versàtil. Són resistents a l’aigua i al sol i poden ser personalitzats amb diferents colors i dissenys.
 • Sostres de vidre: Els sostres de vidre ofereixen una gran quantitat de llum natural i són ideals per a espais interiors i exteriors. Tot i això, són més costosos que els sostres de lona.
 • Sostres de policarbonat: Els sostres de policarbonat són resistents i lleugers, i ofereixen una bona transparència. Són ideals per a espais exteriors i són més resistents a impactes que els sostres de vidre.
 • Sostres mòbils: Els sostres mòbils són ideals per a espais interiors, ja que es poden obrir i tancar segons calgui. Són ideals per utilitzar a l’estiu per ventilar els espais.
 • Sostres plegables: Els sostres plegables són ideals per a espais reduïts, ja que es poden doblegar i desar quan no es fan servir.
 • Sostres retràctils: Els sostres retràctils són similars als sostres mòbils, però s’enrotllen.

Què cal tenir en compte a l’hora d’escollir un sostre desmuntable?

Hi ha diversos factors, el primer disseny, no és el mateix el sostre d’una cuina

o un bany d’un habitatge que un espai on busquem un disseny més especial, com la cafeteria d’un hotel o una botiga de moda. En el primer cas, pot valdre’ns amb un senzill sostre desmuntable d’escaiola, i en el segon, pot ser que ens interessi un sostre desmuntable metàl·lic o de ferritja de fusta.

Un altre factor important, és l’acústica, si necessitem que el sostre registrable sigui fonoabsorbent, potser ens haurem de decidir per un sostre desmuntable de llana de roca amb unes propietats d’absorció acústica superiors a un d’escaiola o de PVC.

CONCLUSIÓ:
Elegància i Funcionalitat en un Sol Element.

Els sostres desmuntables ofereixen una solució arquitectònica versàtil per a diversos espais. La seva capacitat per amagar instal·lacions, millorar l’acústica i oferir aïllament tèrmic, acústic i visual els converteix en una opció popular en entorns residencials i comercials. En considerar els tipus disponibles i les necessitats específiques de lespai, es pot triar el sostre desmuntable adequat per aconseguir una combinació de disseny, funcionalitat i comoditat en qualsevol lloc.

 

CONTACTE I MÉS INFORMACIÓ.

www.plb.cat

info@plb.cat

Telèfon: 933 037 443

2023-09-19T13:34:26+02:00 Dijous, 23 de febrer de 2023|AÏLLAMENT, Noticies|