QUINS USOS TENEN ELS SOSTRES DESMUNTABLES EN LA CONSTRUCCIÓ?

/, Noticies/QUINS USOS TENEN ELS SOSTRES DESMUNTABLES EN LA CONSTRUCCIÓ?

Els sostres desmuntables se situen a una certa distància del sostre original i serveixen per ocultar i permetre un fàcil accés a instal·lacions de tota mena. També són molt útils per aïllar la temperatura, el soroll i el foc.

Els sostres desmuntables tenen una funcionalitat molt clara, solen instal·lar-se com a fals sostre en llocs on l’espai entre aquest fals sostre i el sostre real s’empra per passar canalitzacions elèctriques, de fontaneria, telecomunicacions o d’aire condicionat. Aquests espais han de ser accessibles des de diversos punts per a possibles reparacions d’ avaries, així que cada mòdul de sostre és registrable o desmuntable de tal manera que podríem accedir a l’ espai si fos necessari.

Què és un sostre desmuntable?

Un fals sostre és una estructura de perfils metàl·lics que s’instal·la a la part superior d’un habitatge o oficina. El seu objectiu principal és ocultar instal·lacions i cablejat, però també exerceix una doble funció acústica i decorativa. També se l’ anomena sostre tècnic, sostre desmuntable o sostre registrable.

Entre els tipus de fals sostre o sostre registrable més habituals trobem els següents:

 • Fals sostre de safates metàl·liques.
 • Fals sostre de lames metàl·liques.
 • Fals sostre de reixeta metàl·lica.
 • Fals sostre de placa de fibra mineral.
 • Fals sostre de placa de vinil.
 • Fals sostre de ferritja de fusta.

Quines característiques diferents poden tenir els sostres desmuntables?

Existeixen diversos tipus de sostres desmuntables, cadascun amb les seves pròpies característiques i usos:

 • Sostres de lona: Els sostres de lona són una opció econòmica i versàtil. Són resistents a l’ aigua i al sol, i poden ser personalitzats amb diferents colors i dissenys.
 • Sostres de vidre: Els sostres de vidre ofereixen una gran quantitat de llum natural i són ideals per a espais interiors i exteriors. No obstant això, són més costosos que els sostres de lona.
 • Sostres de policarbonat: Els sostres de policarbonat són resistents i lleugers, i ofereixen una bona transparència. Són ideals per a espais exteriors i són més resistents a impactes que els sostres de vidre.
 • Sostres mòbils: Els sostres mòbils són ideals per a espais interiors, ja que es poden obrir i tancar segons sigui necessari. Són ideals per utilitzar a l’estiu per ventilar els espais.
 • Sostres plegables: Els sostres plegables són ideals per a espais reduïts, ja que es poden doblar i guardar quan no s’ utilitzen.
 • Sostres retràctils: Els sostres retràctils són similars als sostres mòbils, però s’enrotllen.

Què hem de tenir en compte a l’hora de triar un sostre desmuntable?

techos desmontables

Sostres desmuntables.

Hi ha diversos factors, el primer el seu disseny, no és el mateix el sostre d’una cuina o un bany d’un habitatge que el d’un espai on busquem un disseny més especial, com la cafeteria d’un hotel o una botiga de moda. En el primer cas, pot valer-nos amb un senzill sostre desmuntable d’escaiola, i en el segon, pot ser que ens interessi un sostre desmuntable metàl·lic o de ferritja de fusta.

Un altre factor important, és l’acústica, si necessitem que el sostre registrable sigui fonoabsorbent, potser haurem de decidir-nos per un sostre desmuntable de llana de roca amb unes propietats d’absorció acústica superiors a un d’escaiola o de PVC.

Els sostres desmuntables són molt variats quant a les seves propietats i acabats, així que et deixem 5 opcions totes molt valides, cadascuna d’elles amb unes característiques especials que el fan adequat per a diferents situacions:

SOSTRE DESMUNTABLE D’ ESCAIOLA

techos desmontables

Sostres desmuntables.

Una solució eficaç i de fàcil instal·lació. Es pot trobar amb diversos sistemes que poden ser amb perfileria vista, semioculta i oculta. normalment de 60 x 60 cm. El seu avantatge principal, són els més econòmics i molt resistents a la seva manipulació.

SOSTRE DESMUNTABLE DE LLANA DE ROCA

Es tracta dels sostres amb millors propietats acústiques. Molt lleugers. Amb gran diversitat de colors. Poden ser vistos, esglaiats i ocults; Inconvenients: molt delicats en la seva manipulació i més cars que altres acústics com els de fibra mineral.

 

 

SOSTRE DESMUNTABLE DE FIBRA MINERAL

Les plaques de fibra mineral per a sostres desmuntables tenen una extraordinària capacitat de protecció contra el foc, destaquen també pels seus excel·lents valors d’atenuació acústica lateral. A més, el seu efecte de filtre garanteix unes plaques netes a llarg termini i, amb això, un aspecte homogeni general del sostre de forma duradora.

SOSTRE DESMUNTABLE METÀL·LIC

techos desmontables

Sostres desmuntables.

Els sostres desmuntables metàl·lics ens ofereixen grans possibilitats decoratives. Molt duradors i amb possibilitat de diversos colors. Si són perforats serveixen per a acústices fibres minerals absorbents.  Molt recomanables en obra nova i rehabilitació de qualsevol tipus d’edifici públic: hospitals, centres escolars, hotels, poliesportius, comerços, oficines… Presenten bon aïllament tèrmic, es netegen amb facilitat, són ingnífugs i hidròfugs. L’únic inconvenient és que tenen un preu superior a d’altres.

SOSTRE DESMUNTABLE DE FERRUTA DE FUSTA

Els sostres desmuntables de ferritja de manera són un aïllant termoacústic natural. Són fàcils de manipular i instal·lar, a més els panells de ferrramenta de fusta resulten estèticament molt decoratius. Estan disponibles en tonalitats neutres i naturals, amb diversos colors. Durabilitat, resistència a la humitat i resistència al

Els sostres desmuntables són una excel·lent opció per a aquells que busquen flexibilitat i versatilitat en els seus espais. Aquests sostres són fàcils d’instal·lar i desmuntar, cosa que significa que pots canviar el disseny o la configuració del teu espai en qualsevol moment. Els sostres desmuntables també són ideals per a aquells que tenen un pressupost limitat, ja que són més econòmics que els sostres tradicionals.

Entre els principals avantatges dels sostres desmuntables es troben la capacitat d’ adaptar-se a qualsevol tipus d’ espai, ja sigui en interiors o exteriors. Aquests sostres són ideals per a negocis, ja que permet adaptar l’ espai a les necessitats de la temporada o a les necessitats d’ esdeveniments especials. Per exemple, es pot utilitzar en un restaurant per ampliar l’espai a l’estiu o en una botiga per crear un espai acollidor a l’hivern.

A més, els sostres desmuntables ofereixen una gran varietat d’opcions de personalització, des de mida i forma fins a acabats i accessoris. Poden ser de diferents materials com lona, vidre, policarbonat, etc. Això permet als clients triar el millor disseny per al seu espai i necessitats.

Quin és el millor sostre desmuntable?

En general, el millor sostre desmuntable dependrà de les necessitats i preferències de cada persona. Tanmateix, alguns dels factors que es consideren per determinar la qualitat d’ un bon sostre inclouen:

 • Materials d’ alta qualitat: Un bon sostre desmuntable ha d’ estar fet amb materials resistents i duradors per garantir una major vida útil.
 • Bon disseny: Ha de tenir un disseny estètic i funcional que s’ adapti a la decoració i necessitats de l’ espai.
 • Fàcil d’instal·lar i desmuntar: Ha de ser fàcil d’instal·lar i desmuntar, la qual cosa permet una major flexibilitat en l’ús de l’espai.
 • Bona garantia i servei al client: Un sostre de bona qualitat ha d’ incloure una garantia i servei al client sòlids per garantir la satisfacció d’ aquests.
 • Bona resistència al clima: Un bon sostre desmuntable ha de ser resistent al clima, per protegir del sol, pluja, vent, entre d’altres.
 • Tenint en compte aquests factors, algunes marques i fabricants reconeguts en el mercat de sostres desmuntables són Fermob, VELUX, Sunspace, etc.

Quant pes pot aguantar un sostre desmuntable?

El pes que un sostre desmuntable pot suportar dependrà del material del qual estigui fet i de l’ estructura de suport. Per exemple, un sostre de lona pot suportar menys pes que un sostre de vidre o policarbonat a causa de la diferència de pes dels materials.

Els sostres desmuntables estan dissenyats per suportar càrregues moderades com neu, terra, entre d’altres. Tanmateix, és important consultar les especificacions del fabricant per conèixer les capacitats de càrrega específiques d’ un sostre desmuntable.

Els fabricants especifiquen les capacitats de càrrega en les especificacions tècniques, però també és important tenir en compte que la capacitat de càrrega no només depèn del sostre desmuntable, sinó també de l’estructura de suport en què s’instal·li i les condicions climàtiques extremes.

És important també tenir en compte que la capacitat de càrrega pot variar depenent de les condicions climàtiques. És important consultar amb el fabricant, per assegurar-se que es compleixen les normes i regulacions locals.

www.plb.cat

info@plb.cat

Telèfon 93 303 74 43

 

2023-02-23T16:44:28+01:00 Dijous, 23 de febrer de 2023|AÏLLAMENT, Noticies|