QUE ÉS L’AÏLLANT TÈRMIC REFLEXIU?

/, CONSTRUCCIÓN SOSTENIBLE, Noticies/QUE ÉS L’AÏLLANT TÈRMIC REFLEXIU?

L’ aïllant tèrmic reflexiu és un producte multicapa d’ alta densitat, compost per capes de làmines fines d’ alumini pur a les cares externes i a les cares internes fibra de polièster, escuma de polietilè o capes de bombolla de polietilè d’ aire depenent del tipus d’ aplicació.

COM FUNCIONA L’AÏLLANT TÈRMIC REFLEXIU?

En lloc d’absorbir la calor, els aïllants reflexius reflecteixen cap a l’exterior fins a un 95 % de la radiació infraroja emesa pels elements de coberta, la qual cosa permet evitar el sobreescalfament de les estances interiors i haver de recórrer excessivament a l’aire condicionat.

QUÈ ÉS UN MATERIAL REFLEXIU?

L’ aïllament reflexiu és un material compost per diverses capes en forma de làmines fines que poden ser d’ alumini, polièster aluminitzat, foam, escuma, guata o polietilè reforçat, depenent del tipus d’ aïllant reflexiu i de la seva funció.

La solució professional per augmentar l’ eficiència energètica sense disminuir la superfície habitable.

  • Gruix reduït d’ entre 3 i 30 mm
  • Molt baixa conductivitat tèrmica (λ= 0,025 W/mK). Eviten la transmissió de calor de l’exterior a l’interior i viceversa
  • Impermeable i anti-condensació. Evita la humitat i el floridura
  • Aïllant acústic (aeri i d’impacte)
  • No es degrada ni requereix de manteniment.
  • Molt lleuger. Fàcil de transportar i emmagatzemar.
  • No inflamable

LA MILLOR SOLUCIÓ PER A L’ AÏLLAMENT D’ EDIFICIS

En lloc d’absorbir la calor (com passa amb els aïllants tradicionals), els aïllants reflexius reflecteixen cap a l’exterior fins a un 97% de la radiació infraroja rebuda, cosa que impedeix el sobreescalfament de l’interior. De la mateixa manera, a l’ hivern eviten que la calor de l’ interior de l’ edifici es perdi cap a l’ exterior.

A més de substituir qualsevol sistema d’aïllament amb materials convencionals (llana mineral, XPS, EPS, insuflat…), els aïllants reflexius poden complementar-los, ser inclosos en sistemes com el SATE i millorar els sistemes que compleixen amb l’estàndard Passivhaus.

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE AÏLLANT TÈRMIC REFLEXIU.

 

L’AÏLLANT TÈRMIC REFLEXIU SERVEIX PER REFORMAR O NOMÉS PER A CONSTRUCCIÓ NOVA?

Es poden instal·lar perfectament tant en reformes, com en obres de nova construcció. Són especialment útils en reformes quan es busca un gran aïllament sense perdre superfície habitable.

QUÈ ÉS UN PONT TÈRMIC?

Els ponts tèrmics són aquelles zones de l’ envolupant de l’ habitatge que transfereixen més fàcilment la calor cap a altres estances, perquè estan compostes per diferents materials.

Per exemple, a les façanes dels edificis solen aparèixer ponts tèrmics a prop de bigues, ja que estan en contacte amb l’exterior i perquè estan fetes de formigó o metall condueixen massa bé la calor en comparació a la resta de materials.

QUINS TIPUS D’AÏLLANT TÈRMIC REFLEXIU EXISTEIXEN?

N’ hi ha dos tipus:

  • Aïllants multicapa: es componen de diverses làmines o capes d’ alumini i altres materials aïllants, com polièster metal·litzat armat, guates de polièster, làmines reflectores i escumes de polietilè.
  • Aïllants amb base de bombolla: Estan compostos per una matriu de bombolles de polietilè que encén aire sec estanc al seu interior. Aquesta matriu es recobreix amb dues capes d’ alumini pur o una capa d’ alumini pur i escuma de polietilè.

QUANT OCUPA L’AÏLLANT TÈRMIC REFLEXIU EN COL·LOCAR-SE EN UNA PARET O UN TERRA?

Depèn del grau d’ aïllament que es desitja obtenir. Els models oscil·len entre els 4 mm i els 30 mm. Alguns per a terres tenen un gruix de 8 mm i no necessita cambra d’ aire. La resta de models sí que necessiten cambra d’ aire d’ un mínim de 2 cm + 2 cm, per la qual cosa ocupen el gruix de cada model més la cambra d’ aire.

L’AÏLLANT TÈRMIC REFLEXIU NECESSITA CÀMERA D’AIRE?

Alguns no necessiten càmera d’aire. La resta de models necessiten d’ una cambra de 2 + 2 cm.

EN QUINES ZONES D’UNA EDIFICACIÓ PUC UTILITZAR AÏLLANT TÈRMIC REFLEXIU?

En teulades, terres, envans, pilars, cants de forja, façanes, sostres, i altres moltes superfícies.

L’AÏLLANT TÈRMIC REFLEXIU SERVEIX PER AÏLLAR UNA HABITACIÓ DEL SOROLL I DEL FRED?

Sí, mantenen una temperatura agradable a l’interior a l’hivern i a l’estiu. D’altra banda, compten amb propietats que permeten aïllar acústicament, però són molt més eficaços aïllant tèrmicament.

L’AÏLLANT TÈRMIC REFLEXIU ÉS IMPERMEABLE?

Sí, resisteixen perfectament a l’ aigua i al vapor d’ aigua i tenen propietats que eviten l’ aparició de problemes derivats de la humitat.

 

Consulta a professionals.

CONTACTO Y MÁS INFORMACIÓN.

www.plb.cat

info@plb.cat

2023-09-18T21:26:26+02:00 Dijous, 15 de juny de 2023|AÏLLAMENT, CONSTRUCCIÓN SOSTENIBLE, Noticies|