QUAN S’UTILITZEN SOSTRES DESMUNTABLES?

/, CONSTRUCCIÓN SOSTENIBLE, Noticies/QUAN S’UTILITZEN SOSTRES DESMUNTABLES?

SOSTRES DESMUNTABLES, QUÈ SÓN I QUINS USOS TENEN EN CONSTRUCCIÓ?

Els sostres desmuntables estan compostos per plaques de sostre que es col·loquen sobre una estructura metàl·lica i, encara que puguin ser utilitzats per a tota classe de projectes, destaca el seu ús en centres de salut, gimnasos i, sobretot, oficines. Ofereixen fluïdesa, elegància i afavoreixen l’ambient relaxant, i per això els sostres desmuntables són una gran opció per a oficines.

SOSTRES DESMUNTABLES, UNA APOSTA SEGURA PER AL DISSENY D’ OFICINES.

Els sostres desmuntables són una aposta segura per al disseny d’oficines. La seva funcionalitat recau principalment en la possibilitat d’ amagar els cables, canonades o alarmes d’ incendis entre d’ altres i alhora tenir-hi un fàcil accés. La sensació d’ordre i confort que donarà l’oficina és la que qualsevol emprenedor anhela.

Aquest tipus de sostres amb safates metàl·liques també té propietats decoratives que poden aportar un gran valor estètic a l’oficina. Diferents materials, textures i colors poden ser combinats per crear un espai que sembli una autèntica obra d’ art.

Hi ha un ventall de possibilitats pel que fa al disseny d’aquests sostres per complaure els desitjos i gustos de tots els clients. A més, s’adapten a qualsevol acabat de tal manera que poden ser pintats i personalitzats.

CARACTERÍSTIQUES I AVANTATGES DELS SOSTRES DESMUNTABLES.

Els sostres desmuntables tenen infinitat d’avantatges des de la seva instal·lació fins a la seva funcionalitat. Entre les més destacades trobem:

 1. Instal·lació: el primer gran avantatge recau directament en la seva instal·lació sent fàcils i ràpids de col·locar. Per a la seva col·locació no es necessita la intervenció d’un gran nombre de persones i el seu muntatge pot realitzar-se en unes hores o pocs dies, depenent de la mida del lloc. Aquesta condició d’instal·lació fàcil i ràpida li fa ser perfecte per a aquests projectes a contrarellotge.
 2. Resistents i duradors: malgrat que a priori pot semblar que aquest tipus de sostres són poc sòlids, la realitat és que contribueixen a millorar la condensació d’aigua que es pugui acumular pels materials dels quals solen estar formats: escaiola, llana de roca i mineral, plaques de guix laminat, metàl·lics i de fusta. A més, té una gran resistència contra el foc.
 3. Aïllant: equilibren el clima de l’estada davant les baixes i altes temperatures, creant un ambient fresc i confortable. A més, són aïllants de soroll.
 4. Fàcil reparació i substitució: n’hi ha prou amb retirar la placa malmesa o deteriorada i col·locar-ne una altra. Aquest procediment ràpid, net i fàcil fa que el sostre estigui sempre en bones condicions amb independència de possibles problemes com l’ excés d’ humitat o taques.
 5. Econòmic: el seu baix preu també suposa un estalvi econòmic molt considerable. Són uns dels sostres més econòmics i accessibles del mercat.
 6. Eficiència: els sostres desmuntables faciliten l’ accés al cablejat i a més permeten ocultar elements tècnics com altaveus o cables, unificant i ordenant l’ espai en una mateixa línia decorativa. Compleix així amb les funcions estètiques i funcionals que suposen aquest tipus de sostres.

QUÈ ÉS UN FALS SOSTRE I QUAN S’UTILITZA?

També anomenat sostre tècnic o sostre desmuntable. Un fals sostre és una estructura de perfils metàl·lics que s’instal·la a la part superior d’un habitatge o oficina. El seu objectiu principal és ocultar instal·lacions i cablejat, però també exerceix una doble funció acústica i decorativa.

QUINS AVANTATGES TÉ UTILITZAR UN FALS SOSTRE?

A més de ser un tipus de sostres econòmics i fàcils d’instal·lar, hi ha una infinitat de beneficis que ofereixen els falsos sostres entre les quals trobem:

 1. Estalvi de despeses i energia: aquest tipus de sostres funcionen com a distribuïdors de calor pel que podràs estalviar en la calefacció.
 2. Aïllament acústic: aquest avantatge és el principal motiu pel qual els falsos sostres són tan demandats. El fals sostre millora la qualitat acústica del lloc ja que crea un doble sostre que aconsegueix fer que el so trobi una barrera més gran. En augmentar el gruix del sostre el so no traspassa d’ un pis a un altre de forma tan evident.
 3. Resistència: malgrat els estesos mites que existeixen sobre aquest tipus de sostres, la realitat és que són molt resistents a la humitat tant és així que moltes persones opten per utilitzar aquests sostres en cuina i banys.
 4. Funcionalitat: la possibilitat d’ accedir fàcilment a la part superior del sostre per atendre totes les necessitats del sostre és un altre dels principals beneficis. Per tant, podràs accedir permanent a les instal·lacions ocultes per fer reparacions o actualitzacions.
 5. Disseny i elegància: gran quantitat de persones utilitzen falsos sostres decoratius per afegir un element de disseny. Malgrat que fa uns anys s’instal·laven amb normalitat en oficines, actualment estan en expansió i entrada en altres sectors com hostaleria i habitatges, entre d’altres.

TIPUS DE FALSOS SOSTRES DESMUNTABLES I CONSELLS PER ELEGIR EL QUE MILLOR S’ADAPTI A LES TEVES NECESSITATS.

Actualment hi ha la possibilitat d’ escollir entre una gran varietat de falsos sostres i no existeix un únic criteri per a la seva classificació.

D’una banda, en funció de la seva col·locació els falsos sostres poden ser:

 1. Continus: són els més demandats per als habitatges personals. Està cobert per una capa de gui guió o pladur que amaga les estructures dels perfils metàl·lics.
 2. Registrables: sostres característics d’ oficines i indústries. Estan muntats sobre una estructura metàl·lica on es col·loquen plaques quadrades que queden a la vista, cosa que permet que les revisions de les instal·lacions ocultes puguin ser revisades de forma periòdica sense cap tipus de problema.

D’altra banda, podem fer una distinció dels falsos sostres segons el material que estiguin fets. Aquí podràs trobar una gran varietat de sostres on podràs triar el que millor s’adapti a les teves necessitats. Cal reduir la nostra petjada ecològica al màxim, per això, entre els falsos sostres més sostenibles podem destacar els falsos sostres de fibra mineral, metall o fusta. Els falsos sostres són la millor opció per donar-li un valor afegit a la decoració del teu espai.

Consulta a professionals:

CONTACTO Y MÁS INFORMACIÓN.

www.plb.cat

info@plb.cat

2023-09-18T21:24:47+02:00 Dijous, 22 de juny de 2023|AÏLLAMENT, CONSTRUCCIÓN SOSTENIBLE, Noticies|