AÏLLAMENTS ACÚSTICS I AÏLLAMENTS TÈRMICS.

/, Noticies/AÏLLAMENTS ACÚSTICS I AÏLLAMENTS TÈRMICS.

AÏLLAMENTS ACÚSTICS I TÈRMICS:

ELS AÏLLAMENTS TÈRMICS.

Els materials que a més d’aïllar-nos del fred i de la calor, aconsegueixen també aïllar el soroll de les nostres llars o estances, es denominen termoacústics. Hi ha materials d’ aïllament tèrmic molt efectius per aplicar per aïllament insuflat que alhora tenen una gran capacitat d’ aïllament acústic.

Així, els materials, naturals o sintètics, que obstaculitzen el pas de la calor per conducció, que contribueixen a mantenir la temperatura de l’ interior i ajuden a evitar l’ entrada del fred i la humitat exterior a l’ interior de les edificacions són aïllaments tèrmics.

Entre els seus objectius hi ha la impermeabilització d’ espais, minimitzar l’ intercanvi de calor entre dos ambients diferents i la protecció de les estructures de les condicions climàtiques més adverses.

ELS AÏLLAMENTS ACÚSTICS

Els elements que s’instal·len principalment en parets, sostres i envans per absorbir el soroll (contaminació acústica) de l’exterior i que aconsegueixen esmorteir i reduir les ecos i distorsions (reverberacions sonores) en espais tancats són aïllaments acústics.

Aïllaments tèrmics i acústics: Tipus i característiques:

 1. Aïllants de materials naturals o ecològics.
 2. Compostos de fusta, suro, llana, lli…
 3. Aïllants artificials.
 4. Formats de poliuretà, poliestirè expandit o llana de roca, entre d’ altres.

ELS AÏLLAMENTS TÈRMICS I ACÚSTICS PER QUÈ SÓN TAN NECESSARIS I BENEFICIOSOS?

Els aïllaments tèrmics i acústics són essencials per diverses raons i ofereixen diversos beneficis en els edificis i les estructures. Aquí tens algunes de les raons per les quals aquests tipus d’aïllament són tan necessaris i beneficiosos:

AÏLLAMENT TÈRMIC:

 1. Estalvi d’energia: L’aïllament tèrmic ajuda a mantenir la temperatura interior més constant, reduint la necessitat d’utilitzar aparells de calefacció i refrigeració. Això es tradueix en un menor consum d’energia i, per tant, en una factura energètica més baixa.
 2. Confort interior: Un bon aïllament tèrmic manté la temperatura interior més còmoda durant totes les estacions. Evita la sensació d’estar massa fred o calor, i crea un entorn més acollidor.
 3. Salut: Amb una millor regulació de la temperatura interior, es pot prevenir la formació de condensació i humitat, la qual cosa pot evitar la proliferació de fongs i àcars, que poden ser perjudicials per a la salut.
 4. Sostenibilitat: La reducció de la demanda d’energia té un impacte positiu en la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i la disminució de la petjada de carboni.

AÏLLAMENT ACÚSTIC:

 1. Reducció de sorolls externs: L’aïllament acústic ajuda a minimitzar la penetració de sorolls procedents de l’exterior, com el trànsit, la construcció i altres fonts de soroll, creant un entorn interior més tranquil i agradable.
 2. Privacitat: En edificis amb múltiples unitats o espais compartits, l’aïllament acústic evita que els sorolls d’una unitat es propaguin a les altres, millorant la privacitat dels residents o usuaris.
 3. Millora del treball i l’aprenentatge: En espais com a escoles, oficines i biblioteques, l’aïllament acústic assegura que les activitats es puguin realitzar sense distraccions derivades del soroll ambiental.
 4. Salut mental: L’exposició contínua a sorolls forts pot augmentar els nivells d’estrès i ansietat. L’aïllament acústic ajuda a crear un entorn més tranquil, que és beneficiós per a la salut mental i el benestar general.

En resum, els aïllaments tèrmics i acústics són essencials per millorar la qualitat de vida en els edificis i altres estructures. Aquests aïllaments contribueixen al confort, l’eficiència energètica, la sostenibilitat i la salut física i mental de les persones que hi viuen o treballen.

A PLB Distribucions estem compromesos al 100% amb el medi ambient. Els nostres estocs inclouen una àmplia gamma d’aïllants ecològics. Garanteixen edificacions resistents i que els ambients interiors siguin més saludables i acollidors.

Els aïllaments, i la tabiqueria seca en general, estan fabricats amb materials reciclables, sostenibles i biodegradables.

Són sostenibles per la seva eficiència energètica i per la innegable petjada de carboni després de la seva utilització.

També es caracteritzen per evitar la condensació, la formació de floridura i per protegir enfront de la contaminació acústica, característiques saludables que tot professional de la construcció desitja instal·lar en les seves obres de reforma o de nova edificació.

L’aïllament en la construcció no només proporciona confort, sinó que la bona elecció dels materials aïllants, ens permet estalviar en energia i en la reducció de costos.

Tenim una gamma àmplia d’aïllaments, tèrmics, acústics industrials i ecològics i el millor assessorament.

CONTACTE I MÉS INFORMACIÓ.

www.plb.cat

info@plb.cat

2023-09-18T21:12:46+02:00 Dimarts, 25 de juliol de 2023|AÏLLAMENT, Noticies|