QUÈ ÉS UN TRASDOSSAT?

//QUÈ ÉS UN TRASDOSSAT?

EXPLORANT ELS TRASDOSSATS: TIPUS I BENEFICIS PER A L’ AÏLLAMENT DE LA LLAR.

DESCOBREIX COM ELS TRASDOSSATS PODEN MILLORAR EL CONFORT I L’EFICIÈNCIA EN ELS TEUS ESPAIS.

que es un trasdosado

INTRODUCCIÓ.

En la recerca constant de solucions eficaces per millorar l’aïllament de les llars, els trasdossats han emergit com una opció altament demandada. Tant en interiors com en façanes, aquests revestiments ofereixen resultats sobresortints. Però, què és exactament un trasdossat?

QUÈ ÉS UN TRASDOSSAT?

Un trasdossat és un revestiment aplicat a les parets d’ un habitatge, tant al seu interior com a l’ exterior. Aquesta versatilitat el fa adequat per a projectes nous i rehabilitacions, especialment quan es busca optimitzar l’ aïllament tèrmic i acústic, reduint així la demanda energètica de la llar.

Malgrat la seva eficàcia, és important considerar la lleugera reducció de l’espai habitable que implica la instal·lació de materials aïllants, com plaques de guix laminat o panells sandvitx.

TIPUS DE TRASDOSSATS.

L’elecció del tipus de trasdossat dependrà de les necessitats específiques del teu projecte. Aquí presentem tres opcions comunes:

  1. Trasdossat Directe.
  1. que-es-un-trasdosado-directo

Aquest mètode implica la instal·lació de plaques de gui guixat directament a la paret mitjançant adhesius. Un benefici clau és la possibilitat d’afegir materials aïllants a l’interior mentre es respecta la cambra d’aire. A més, la seva instal·lació és ràpida i senzilla. Tanmateix, en el cas de murs amb irregularitats superiors a dos centímetres, es recomana l’ ús de tires de placa per anivellar.

 

 

 

  1. Trasdossat Semidirecte.

que-es-un-trasdosado-directo-con-tiras-de-placaQuan el mur no és adherent o el seu acabat és deficient, els trasdossats semidirectes són ideals. Aquí, les plaques de guix laminat es fixen a perfils “omega” col·locats prèviament al mur. Aquests perfils metàl·lics permeten la construcció de sistemes de plaques de gui guixat. Tot i que la instal·lació és més complexa que la directa, els resultats són notables.

 

 

 

 

  1. Trasdossat Autoportant.

que-es-un-trasdosado-autoportantePer aconseguir un major aïllament tèrmic o anivellament, el trasdossat autoportant és l’ opció adequada. Requereix una estructura resistent d’ acer on es fixaran les plaques de guix laminat. A diferència d’altres mètodes, aquest no necessita barrejar aigua amb massa en pols per a l’esgarrifança, cosa que el converteix en una solució d’obra seca.

 

 

CONSIDERACIONS FINANCERES.

El cost d’ un trasdossat pot variar significativament segons diversos factors clau. L’ elecció del tipus de trasdossat, la quantitat d’ àrea que es necessita cobrir i si s’ aplicarà en parets o sostres, són aspectes fonamentals que influiran en el pressupost final. No obstant això, malgrat aquestes variables econòmiques, és crucial destacar que el valor afegit en termes de confort i eficiència energètica que ofereix el trasdossat justifica sobradament la inversió.

En primer lloc, el tipus de trasdossat seleccionat tindrà un impacte directe en el cost total del projecte. Els mètodes directes, semidirectes i autoportants presenten diferents nivells de complexitat i requeriran diferents materials i mà d’ obra, la qual cosa afectarà les despeses involucrades.

La quantitat d’ àrea a cobrir és un altre element essencial. Com més extensa sigui la superfície a revestir, més gran serà el consum de materials i el temps necessari per a la instal·lació. Per tant, és important considerar aquesta variable en calcular el cost global.

A més, l’elecció entre aplicar el trasdossat en parets o sostres també influirà en el pressupost. Els sostres solen requerir un enfocament diferent en termes d’instal·lació i materials, la qual cosa pot afectar els costos totals.

Tot i que aquests factors econòmics són crucials en avaluar un projecte de trasdossat, és igualment important reconèixer el valor a llarg termini que aporta aquesta inversió. La millora en el confort tèrmic i acústic de la teva llar no només incrementa la qualitat de vida, sinó que també pot tenir un impacte positiu en les teves factures d’energia, ja que es reduirà la necessitat de calefacció o refrigeració constant. A més, l’aïllament eficient pot augmentar el valor de la teva propietat, cosa que podria ser beneficiós en cas d’una futura venda.

En resum, encara que els costos inicials d’ un projecte de trasdossat puguin variar segons una sèrie de factors, és important considerar el valor a llarg termini que aquest aporta. La inversió en confort, eficiència energètica i valor de la propietat fa que el cost del trasdossat sigui una inversió justificada i beneficiosa per a qualsevol llar.

MILLORANT L’ AÏLLAMENT AMB TRASDOSSATS.

A Knauf, entenem la importància de millorar l’aïllament a les llars. Oferim un enfocament integral que inclou una anàlisi minuciosa de les necessitats de cada projecte. Ja sigui un trasdossat directe, semidirecte o autoportant, els nostres experts estan llestos per brindar-te solucions que potenciaran les propietats tèrmiques i acústiques del teu habitatge.

En resum, els trasdossats són molt més que revestiments. Són la resposta a la recerca d’una llar confortable i eficient. Contacta amb nosaltres per iniciar el camí cap a un espai que ofereixi el màxim benestar.

CONTACTE I MÉS INFORMACIÓ.

www.plb.cat

info@plb.cat

BARCELONA

C/ Tucumán, 16-18

08030 – Barcelona

Telèfon: 933 037 443

REUS

C/ Ferrer i Guàrdia, 4

43206 – Reus

Telèfon: 977 124 471

reus@plb.cat

VILADECANS

Av. Segle XXI, 66

08840 Viladecans (Barcelona)

Telèfon: 93 633 34 24

viladecans@plb.cat

2023-08-25T10:01:50+02:00 Dimarts, 3 de gener de 2023|Noticies|