QUÈ ÉS UN TRASDOSSAT?

//QUÈ ÉS UN TRASDOSSAT?

Què és un trasdossat i quins són els tipus? 

que es un trasdosadoEstàs buscant una alternativa per aïllar determinades parets de casa teva? Hem de dir-te que una de les més utilitzades són els trasdossats. Són molt demandats tant per a zones interiors com per a façanes pels bons resultats que ofereix. Però, què és un trasdossat?

Si vols saber més sobre els trasdossats, què són, quins són els tipus de trasdossats que hi ha i un pressupost estimat, et convidem a llegir l’article. Estem segurs que ho barallaràs com una de les teves opcions per revestir acústicament i fins i tot tèrmicament les parets del teu habitatge.

Què és un trasdossat?

Un trasdossat és el revestiment d?un mur d?un habitatge. Com et comentàvem, es pot instal·lar tant a parets interiors com a les parets exteriors de la llar. La seva aplicació és vàlida tant en obres noves com a aquelles llars que es volen rehabilitar i reacondicionar a nivell tèrmic i/o acústic. Així doncs, es podria dir que són una gran opció quan el que es busca és aïllar i reduir la demanda energètica a les llars.

Per sort, la instal·lació de plaques de guix laminat a les parets de l’habitatge o de panells sandvitx és ràpida, molt eficaç i, sobretot, la millor solució per proporcionar més confort i més calidesa a casa.

L’únic inconvenient en instal·lar aquest material d’aïllament acústic o tèrmic és la petita disminució d’espai habitable que suposa.

Quins són els tipus de trasdossats?

Quan vols que alguna o fins i tot totes les estances de casa teva gaudeixin d’un millor aïllament acústic i tèrmic, el millor és fixar primes plaques en els envans de les mateixes. D’aquesta manera obtindràs unes millors prestacions i més qualitat dins de casa. Però, quin tipus de trasdossat hem d’escollir?

La veritat és que, en funció de la seva instal·lació, trobaràs diferents tipus de trasdossats. En concret, n’hi ha tres. T’expliquem les diferències a continuació:

  1. Què és un trasdossat directe?

Un trasdosat directe és aquell en què les plaques de guix laminat simples o transformades s’instal·len o s’adhereixen a les parets mitjançant una aplicació d’unió.

El seu gran avantatge és que permet afegir a la cara interior materials aïllants i alhora respecta la cambra d’aire. A més, s’adapta fàcilment i la seva instal·lació és la més senzilla ja que no cal esperar perquè s’assequi la pasta.

que-es-un-trasdossat-directeEn cas que el mur presenti irregularitats de més de dos centímetres, s’haurà de

que-es-un-trasdossat-directe-amb-tires-de-placarrealitzar el trasdossat amb tires de placa que aniran enganxades al mur amb material d’agafada i les plaques.

  1. Extradossats semidirectes

    que-es-un-trasdosado-directo

que-es-un-trasdosado-directo-con-tiras-de-placa

 

Els trasdossats semidirectes s’utilitzen quan el mur a trasdossar no és adherent o l’acabat està en mal estat, bé perquè ens trobem davant d’envans vells o imperfectes. La diferència entre els trasdossats directes i els trasdossats semidirectes és que en aquests últims les plaques de guix laminat no s’instal·len mitjançant pasta d’unió. Aquesta vegada, les plaques de guix laminat es fixen o cargolen a uns perfils omega, que s’han de col·locar al mur que es vulgui prèviament.

I, què són els perfils omega? Són uns elements metàl·lics en forma de barret o “omega”, d’aquí el seu nom, els quals es poden col·locar de forma vertical o horitzontal per permetre la construcció de sistemes de plaques de guix laminat. Aquests perfils metàl·lics omega s’han de fixar directament al suport mitjançant cargols i tacs. A continuació, es fixen les plaques a les mestres metàl·liques (perfils omega) amb cargols autoperforants. Han de quedar 1 cm separades del terra.

  1. Què és un trasdossat autoportant?

Si el que busques és obtenir un aïllament més gran amb llana de roca a l’interior o un major anivellament en els trasdossats, cal recórrer a un trasdossat autoportant. Es caracteritzen per requerir una estructura autoportant resistent d’acer. Sobre aquesta estructura es fixen les plaques de guix laminat. Es tracta d’una obra seca, ja que a diferència dels trasdossats directes, els trasdossats autoportants

que-es-un-trasdosado-autoportante

Com es pot trasdossar en una paret?

Si vols saber com trasdossar una paret mitjançant un sistema de partició directe, semidirecte o autoportant, a continuació, et deixem un vídeo on t’ho expliquem detalladament:

Quant costa un trasdossat a una paret?

Com ja haureu vist, els trasdossats són la solució perfecta per millorar l’aïllament dels immobles. El preu del revestiment amb plaques de guix laminat depèn de diversos factors, com ara el tipus de trasdossat a instal·lar, la quantitat de m² a cobrir, si es revestiran amb plaques de guix laminat només les parets o també els sostres, etc.

Com millorar l’aïllament del teu habitatge amb trasdossat?

A Knauf podem encarregar-nos del teu projecte per revestir les parets del teu habitatge. Ens comprometem a fer un estudi exhaustiu per detectar possibles deficiències i oferir-te les millors solucions. Ja sigui directe, semidirecte o autoportant, el trasdossat serà la solució perfecta per millorar les prestacions tèrmiques i acústiques de casa teva. Posa’t en contacte amb nosaltres! T’ajudarem encantats.

2023-01-03T18:28:50+01:00 Dimarts, 3 de gener de 2023|Noticies|