QUINES SÓN LES MESURES DE LES PLAQUES DE GUIX?

//QUINES SÓN LES MESURES DE LES PLAQUES DE GUIX?

Les plaques de guix laminat per a parets i sostres s’utilitzen per construir i revestir l’interior de casa, local o negoci. Vénen en forma de taulers i en funció del tipus escollit, hi trobarem diferents mesures, ja que si bé és cert que hi ha una mesura universal, també hi ha excepcions. Aquest és el motiu que ens ha portat a crear un article sobre les mides de les plaques de guix.

Quins tipus de plaques de guix hi ha?

 • Estàndard. És el més comú ja que és el més econòmic i ideal per a petites reformes amb pladur a habitatges i negocis. …
 • Ignífug. …
 • Acústic. …
 • Zones humides. …
 • Alta duresa. …
 • Antiradiacions.

Ens disposem a entrar en matèria i hem de dir-te que, si et trobes en plena reforma o en ple procés de construcció del teu habitatge, la informació que et detallem en aquest post serà de gran utilitat.

Què són les plaques de guix i per a què serveixen?

Una placa de guix laminat és un tauler format per una ànima de guix laminada entre dues capes de cartró. Es tracta d’un material bàsic i cada vegada més important al món de la construcció, ja que serveix tant per formar envans interiors com per folrar parets i sostres.

Mesures universals de les plaques de guix.

En funció del proveïdor que s’encarregui de subministrar les plaques de guix laminades i de la marca en qüestió, hi ha diferents mesures quant a llarg i ample (tot i que en general, l’amplada de les plaques de guix sempre sol ser de 1,20m ).

Com triar les plaques de guix adequades?

Els factors que influeixen i que cal tenir en compte a l’hora de revestir les parets i els sostres de casa nostra són principalment el llarg i el gruix de les plaques.
Has de saber que el llarg d’una placa de guix estàndard és de 2 metres, ja que pesa menys i és més senzilla de manejar. No obstant això, també hi ha altres mesures pel que fa al llarg, com 2,50m, 2,60m, etc. Un cop dit això, serà el professional de muntatge l’encarregat de determinar quin tipus de placa de guix laminat necessita cada llar o estada de l’habitatge.
Els gruixos més comuns de les plaques de guix són entre 12,5 o 13mm i les plaques de guix de 15mm, encara que això varia en funció de cada marca. Aquestes són les més utilitzades en sostres. No obstant això, al nostre catàleg comptem amb plaques de guix de 9,5mm i altres compreses entre 12,5mm, 15mm, 18mm i fins a 25mm.

Mesures plaques de guix universals per a interior

A Knauf disposem de plaques de guix laminat universals revestides amb làmines de cartró. És una placa estàndard que ofereix grans avantatges a l’hora de manipular-la; es poden fer corbes i altres formes decoratives. A més, aquesta placa de revestiment estàndard es caracteritza per ser no combustible.
Són les comunes i les que estem acostumats a veure en qualsevol tipus d’instal·lació, ja sigui per separar estances, sostres, per fer revestiments a parets trasdossades o simplement per utilitzar com a element de decoració. Aquesta placa de guix laminat universal està disponible en les mesures següents:

 • 9,5mm de gruix amb ample de 1200mm i llargs disponibles a 2500mm, 2600mm o 3000mm.
 • 12,5mm de gruix amb ample de 1200mm i llargs disponibles a 2000mm, 2500mm, 2600mm, 2700mm, 2800mm o 3000mm.
 • 15mm de gruix amb ample de 1200mm i llargs disponibles a 2000mm, 2500mm, 2600mm, 2700mm, 2800mm o 3000mm.
 • 18mm de gruix amb ample de 1200mm i llargs disponibles a 2500mm, 2600mm, 2800mm o 3000mm.
 • 25mm de gruix amb ample de 900mm i llargs disponibles a 2600mm, 2800mm o 3000mm.

Aquest tipus de plaques de guix laminat tenen als seus laterals més llargs dos «rebatges». D’aquesta manera el que s’aconsegueix és que, en utilitzar la tècnica de massillat, les juntes entre plaques no s’obrin amb el pas del temps, els canvis de temperatura o la humitat.

Paletització de les plaques de guix.

La paletització de les plaques de guix és el procés logístic d’agrupar aquesta mercaderia sobre una estiba amb l’objectiu d’unificar una càrrega i que sigui més fàcil de transportar. Heu de saber que, en funció de la marca i el tipus de placa de guix escollida, la quantitat d’unitats varia. Per exemple, nosaltres treballem amb diferents tipus de paletització de plaques de guix en funció del producte escollit; 42, 50, 60…
Finalment, només ens queda detallar que comercialitzem diversos tipus de plaques de guix laminat que corresponen a les exigències més elevades. Una placa per a cada necessitat, per la qual cosa et podem assegurar que sigui quin sigui el tipus de placa de guix que busques, a la nostra pàgina web www.plb.cat podràs trobar-la.

2023-01-03T17:28:21+01:00 Dimarts, 3 de gener de 2023|Noticies|