CONSTRUIR HOTELS SOSTENIBLES O ECO-FRIENDLY

//CONSTRUIR HOTELS SOSTENIBLES O ECO-FRIENDLY

 

Els hotels sostenibles al món optimitzen l’ús dels recursos mediambientals per reduir l’impacte en l’entorn i, en conseqüència, disminuir la petjada de carboni.

HOTELS SOSTENIBLES Què pot fer un hotel per cuidar el medi ambient?

 1. Instal·lar tecnologia d’estalvi energètic.
 2. Abraçar el reciclatge.
 3. Anima els hostes a ser ‘verds’
 4. Dona-li al compostatge.
 5. Estalvia aigua.
 6. Planta un hort.
 7. Donar suport a les empreses locals i sostenibles.
 8. Implementar fonts d’ energia alternatives.

HOTELS SOSTENIBLES 6 accions sostenibles que tot hotel pot implementar:

 1. No utilitzar plàstic. …
 2. Comprar productes biodegradables. …
 3. Instal·lar il·luminació eficient. …
 4. Limitar l’ aigua utilitzada per a la neteja de les habitacions. …
 5. Comprar a proveïdors locals. …
 6. Separar les escombraries.

HOTELS SOSTENIBLES 10 formes de reduir l’impacte mediambiental als hotels sostenibles

shutterstock 426867205Contingut

 1. Instal·lar tecnologia d’estalvi energètic
 2. Abraçar el reciclatge
 3. Anima els hostes a ser ‘verds’
 4. Dona-li al compostatge
 5. Estalvia aigua
 6. Planta un hort
 7. Donar suport a les empreses locals i sostenibles
 8. Implementar fonts d’energia alternatives
 9. Cuida els teus llençols
 10. Practica el que prediques

 

 

Ser hotels sostenibles s’ha convertit en la gran prioritat del sector hoteler.

 1. Complaure un hoste que el reclama.
 2. Estalvi de costos.
 3. Impacte ambiental.

 

Al món hi ha entre 200.000 i 400.000 HOTELS SOSTENIBLES. En conjunt, són una gran font de consum i despesa de recursos. Si bé les iniciatives sostenibles d’un sol hotel no marcaran la diferència, si tots apostessin per aquesta estratègia, el canvi seria majúscul.

Per això, cal recordar la importància que juguen els hotels a l’hora de salvar el medi ambient. A Hidrofinity, empresa dedicada al rentat optimitzat, han elaborat un decàleg que tot hotel hauria de dur a terme.

 1. Instal·lar tecnologia d’estalvi energètic

S’ estima que el 75% de l’ impacte ambiental que generen els hotels podria estar directament relacionat amb l’ excés de consum, inclòs el consum d’ energia. Com bé indica Bernat Bonnin, CEO de Robot, els sistemes de control permeten un important estalvi en climatització i il·luminació. Fins al 30% en molts casos.

Per això, la instal·lació de tecnologies d’eficiència energètica, com electrodomèstics, lluminàries i sistemes de calefacció i refrigeració, poden marcar la diferència tant per al medi ambient com per als comptes de l’hotel.

 1. Abraçar el reciclatge

Un altre gran impacte mediambiental que produeix la indústria hospitality es deu a la quantitat de residus que generen els hotels. Per tant, és hora d’ adoptar el reciclatge com a mesura prioritària. I no només ens referim a l’ús de tovallons de tela en comptes de les de paper. Ni tan sols a acabar amb el plàstic d’un sol ús.

Segons la Green Hotels Association, un hotel a Toronto està reconvertint mantells tacats en tovallons, davantals per als cuiners i corbates. Altres hotels estan, per exemple, fent bosses per transportar la roba amb llençols vells. Aquest tipus d’iniciatives són les que marquen la diferència a llarg termini.

pajitas plástico hilton botellas

 1. Anima els hostes a ser ‘verds’

Col·loca targetes a cada habitació demanant als hostes que apaguin els llums quan se’n vagin o que reutilitzin les tovalloles si és possible. Els contenidors de reciclatge han d’estar a la vista dels hostes i fes el possible perquè estiguin al tant dels teus programes de sostenibilitat.

Quan els hostes comproven que l’hotel on s’allotgen s’esforça per ajudar el medi ambient, voldran també posar el seu granet de sorra.

Els hotels que vulguin donar un pas més, poden prestar o llogar bicicletes als hostes, considerar la instal·lació d’una estació per compartir-les o fins i tot de recàrrega de vehicles elèctrics.

 1. Dona-li al compostatge

Cada vegada són més els hotels que s’estan adonant dels beneficis de compostar el rebuig dels aliments en lloc de tirar-los. No només és una iniciativa que impressionarà els hostes, sinó que també permet estalviar en la cura dels jardins, ja que es pot fer servir com a adob orgànic.

 1. Estalvia aigua

Hi ha moltes formes d’estalviar aigua en un hotel. El consum mitjà per habitant quan tirem de la cadena del vàter assoleix els 10.800 litres per any. En els antics vàters la mitjana era de 12 litres per ús. Ara, els sistemes més eficients són de 6 litres i es pot arribar als 3 litres.

Per estalviar aigua, hi ha sistemes de doble descàrrega i de descàrrega interrompible. L’ús de qualsevol d’ells ajuda a estalviar molta aigua.

Així mateix, el canvi a màquines de bugaderia amb baix nivell d’ aigua ajuda a estalviar fins al 80% de l’ aigua d’ un hotel. Així mateix, fer que hi hagi fonts a disposició dels hostes pot incitar-los a no usar aigua embotellada.

En definitiva, són moltes les iniciatives per estalviar aigua, sobretot en aquelles zones on la sequera és angoixant.

 1. Planta un hort

Si està considerant afegir experiències a l’aire lliure per als seus hostes, sumar un hort al recinte pot ser més interessant que dissenyar un pati o ampliar la piscina. Una vegada més, la Green Hotels Association assenyala que a Pennsilvanià, un hotel té un hort de 120 metres quadrats amb el qual cultiva vegetals orgànics per al seu restaurant. Potser no cal arribar tan lluny, però un petit hort o jardí, que pot instal·lar-se per exemple al terrat de l’hotel, pot ajudar a contrarestar la petjada de carboni de l’establiment.

Les bases on plantar es poden instal·lar gairebé en qualsevol lloc, així com els bancs de fusta, fabricats, per exemple, amb palets reciclats. Segur que als teus hostes els encanta la idea.

 1. Donar suport a les empreses locals i sostenibles

Els hotels poden ajudar a reduir el seu impacte ambiental en triar també els ingredients i productes que compra. Un hotel pot reduir la generació de residus en comprar productes en comerços compromesos amb el medi ambient. Al seu torn, la compra local ajuda a reduir l’impacte mediambiental, a més de beneficiar la destinació.

Així mateix, pot resultar interessant promocionar entre els hostes els negocis sostenibles que hi hagi a la seva ciutat, com els restaurants ecològics, els establiments de comerç just o les granges sostenibles.

 1. Implementar fonts d’energia alternatives

Diversos hotels han canviat almenys part del seu consum d’energia a fonts alternatives. I els resultats han estat molt positius. El Willard Intercontinental de Washington funciona amb un 100% d’energia eòlica. Això resulta en una disminució del 12% en el consum d’energia.

Altres hotels, particularment aquells de climes més càlids, estan també fent ús de l’energia solar. Un cop liquidat l’impost al sol, és hora de pensar en aquest tipus de solucions per optimitzar costos.

 1. Cuida els teus llençols

L’ ús de processos de rentat que limiten el desgast de la roba de llit pot allargar el temps de reemplaçament de llençols i l’ impacte ambiental. Alhora, apostar per llençols o jocs de taula reciclades pot ser una opció molt interessant.

 1. Practica el que prediques

A mesura que implementes iniciatives ecològiques a l’hotel, has d’informar els empleats sobre els canvis, així com de tot el que poden fer per ajudar. Aquests enfocaments s’ han de dur a terme com a equip. Així, segur que aquestes pràctiques sostenibles es porten de la vida professional a la personal, la qual cosa segur marcarà encara més la diferència quant a la cura del nostre planeta.

 

 

2023-01-05T12:06:23+01:00 Dijous, 5 de gener de 2023|Noticies|