COM POTS MILLORAR L’ACÚSTICA DEL TEU LOCAL?

//COM POTS MILLORAR L’ACÚSTICA DEL TEU LOCAL?

ACÚSTICA DEL TEU LOCAL: Com pots reduir el soroll i el ressò d’una sala i aconseguir que soni bé?

Cada espai hauria de tenir una acústica determinada, que dependrà de l’ús que li vulguem donar a l’estada. En qualsevol cas, independentment de les necessitats de cada sala, si un espai té una mala acústica i és sorollós, serà molest per a gairebé qualsevol activitat, ja que no resultarà agradable mantenir una conversa, es reduirà concentració i fins i tot afectarà de forma negativa la salut de les persones.

Abans de res, cal entendre que el so es propaga en totes les direccions des del seu punt d’origen i va a rebotar diverses vegades contra les parets, portes, finestres i la resta dels elements que hi hagi a la sala (especialment si són superfícies dures) generant el que es coneix com a ressò i reverberació. Partint d’això, volem donar-te diferents consells per millorar l’acústica del teu local.

ACÚSTICA DEL TEU LOCAL: Com puc reduir el ressò i la reverberació d’una sala?

  • PENJAR ART MURAL EN PARETS PARAL·

Una gran pintura en llenç o tela tèxtil afegirà una mica d’absorció de so per combatre el ressò. Col·locar objectes de superfície suau en superfícies paral·leles ajudarà especialment a interrompre la capacitat del so per rebotar entre les parets adjacents. Una nota addicional abans de triar l’art mural: La pintura a l’oli pesada pot assemblar-se a una superfície dura quan s’asseca i causar reflexió i difusió. Per tant, com més toves siguin les superfícies de l’ art mural, millor.

  • CATIFES I MOQUETES

Els sòls de formigó, rajoles o parquet, també poden actuar com a superfície reflectora. Però com eliminar el ressò amb aquest tipus de superfícies? L’ ús de catifes i moquetes no només afegeixen calidesa i un toc decoratiu, també són especialment útils per millorar l’ acústica, ja que absorbeixen els sons. Afegeix tantes catifes com els teus criteris estètics t’ho permetin.

  • COBRIR LES FINESTRES AMB CORTINES

Ja hem comentat que el vidre produeix ressò. Cobrint les finestres amb cortines, podem reduir fàcilment la quantitat de ressò a qualsevol habitació, tot i que sacrificarem llum natural. Pel que fa als materials, considera teles com velluts i cotons de lona, en lloc de lones lleugeres i gases. També hi ha cortines acústiques, però el seu preu sol ser elevat i a més cal tenir en compte el seu considerable pes a l’hora d’instal·lar-les.

  • AFEGIR MOBLES, PLANTES I ALTRES OBJECTES DE DECORACIÓ

Una forma fàcil i eficaç de reduir el ressò i la reverberació és afegir molts objectes grans, tous i plantes a l’habitació. Una gran prestatgeria equipada amb objectes de diverses mides pot suavitzar i esmorteir els ecos obligant les ones sonores a dispersar-se per tota l’habitació. Col·locar els llibres en una prestatgeria a diferents profunditats també millora aquest efecte de difusió, trencant així les ones sonores. Els sofàs són una de les millors apostes i són sorprenentment eficaces per reduir el ressò en una habitació buida. Pots afegir més d’un sofà si tens aquesta opció.

  • INSTAL·LAR MATERIALS ACÚSTICS

Si no hi ha opció d’aplicar les solucions anteriors o malgrat tot el problema persisteix, la manera més efectiva per millorar l’acústica d’un espai és instal·lant materials acústics pensats per a aquest fi. Hi ha multitud productes a més d’empreses especialitzades en acústica que t’ajudaran a escollir la millor solució. Algunes de les opcions més esteses són els falsos sostres amb materials com les encenalls de fusta aglomerada, diferents tipus de llana mineral o amb pladur microperforat al qual se li afegeix una capa de llana de roca per sobre, de manera que quedi amagada al fals sostre.

En realitat, nosaltres desaconsellem aquestes solucions als nostres clients, ja que requereixen realitzar obres, la qual cosa paralitza l’activitat del local durant uns dies i acaben resultant bastant més costoses i menys efectives que altres solucions amb materials més capdavanters.

El que nosaltres aconsellem als nostres clients són els nostres panells acústics.

  • S’instal·len ràpidament sense necessitat d’obra.
  • Tenen una eficiència d’ absorció acústica molt alta.
  • Compleixen amb la normativa de foc.
  • No generen pols ni residus tòxics (per la qual cosa són aptes per a restauració, educació, sanitat…)
  • Resulten finalment una opció molt més econòmica.

Captura de pantalla 2021 06 15 a las 14.54.16 Conysinabsorbentes

ACÚSTICA DE TU LOCAL.

ACÚSTICA DE TU LOCAL.

Per aplicar aquesta solució, n’hi ha prou amb contactar amb els nostres experts perquè realitzin un estudi acústic gratuït per tal de calcular la quantitat de material que necessita la sala en funció de les seves característiques. D’aquesta manera el client pot saber exactament quant li costarà, sense sorpreses, i podem garantir el resultat final amb un marge d’error gairebé nul.

 

 

www.plb.cat

info@plb.cat

93 303 74 43

 

2023-09-19T13:47:25+02:00 Dimarts, 31 de gener de 2023|Noticies|